Přidáno: 3. 4. 2010 - 16:02 | Přidal: Petr
Jazyk
Druh masa, které se podává na stůl jen zřídka, protože viditelně překračuje hranici mezi plátkem hovězího a kusem mrtvé krávy.
Jogurt
Polotuhý mlékárenský výrobek z částečně odpařeného a zkvašeného mléka. Jogurt je jednou ze tří potravin, které chutnají přesně tak, jak napovídá jejich název; další dvě jsou guláš a oliheň.
Kalorie
Jednotka, v níž se měří délka váhání, po němž si průměrná osoba dopřeje další porci určitého jídla.
Pánev
Běžný nástroj na ničení vajec, palačinek a různých druhů zeleniny. Zbytky potravin se z ní dají odstranit zředěnou kyselinou sírovou.
Předehřívání
Zapnutí trouby před vlastním pečením. Slouží k tomu, abychom si mohli popálit prsty i při vkládání jídla do trouby, a ne jenom při jeho vyjímání.
Recept
Podrobný návod popisující krok za krokem, jak zpracovat suroviny, které jsme zapomněli koupit, v zařízeních, která nevlastníme, na jídlo, které nikdy neochutnáte.
Trouba
Kompaktní spalovací zařízení, jímž se zbavujeme větších kusů masa nebo drůbeže.
Trouba mikrovlnná
Kuchyňské zařízení kosmické éry, které na principu radaru vyhledává a okamžitě ničí potraviny do něj umístěné.
» |
Posláno: 74x | Známka: 1,57 od 35 lidí